Κρεμλίνο: Θα αντιδράσουμε στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών την κατάλληλη στιγμή

Κρεμλίνο: Θα αντιδράσουμε στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών την κατάλληλη στιγμή

Η Ρωσία θα ανταποδώσει χωρίς αμφιβολία στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από πολλές δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες, αλλά θα το κάνει την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Ο Peskov δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας, αλλά είπε πως θα αντιστοιχεί στα ρωσικά εθνικά συμφέροντα. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι χώρες που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες θα εξετάσουν σοβαρά τις πληροφορίες οι οποίες σύμφωνα με τη Βρετανία αποδεικνύουν την ανάμιξη της Ρωσίας στη δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι, στην Αγγλία.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov είχε δηλώσει πως η Μόσχα θα αποτιμήσει το επίπεδο της εχθρότητας της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου απέναντι στη Ρωσία προτού απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία, η οποία αρνείται κάθε ανάμιξη στην επίθεση της 4ης Μαρτίου, δηλώνει πως η ενέργεια της Δύσης είναι μια «προκλητική χειρονομία» και έχει πει ότι θα αντιδράσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP