Κοζάνη: 150 πρόσφυγες αναχωρούν πεζή με προορισμό την Ειδομένη

Κοζάνη: 150 πρόσφυγες αναχωρούν πεζή με προορισμό την Ειδομένη

Αναχωρούν από το κέντρο φιλοξενίας της Κοζάνης 150 πρόσφυγες με προορισμό την Ειδομένη και όπως δήλωσαν στους υπεύθυνους του Δήμου Κοζάνης επιθυμούν να φθάσουν στα σύνορα και θα το κάνουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο υπεύθυνος του κέντρου φιλοξενίας, αντιδήμαρχος Ιωάννης Ιωαννίδης, τους ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ειδομένη και ότι προτιμότερη επιλογή για την ασφάλεια των δεκάδων νηπίων και μικρών παιδιών θα ήταν η παραμονή τους στο χώρο της Λευκόβρυσης. Οι ίδιοι αρνήθηκαν και έτσι ξεκίνησαν σε πομπή κρατώντας στα χέρια τους τις αποσκευές τους, ενώ ακολουθούσαν οι μητέρες με τα νήπια στην αγκαλιά.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχουν απομείνει περίπου ογδόντα πρόσφυγες οι περισσότεροι από το Αφγανιστάν.

Επίσης στην περιοχή των Γρεβενών, στον κόμβο του Ταξιάρχη στην Εγνατία οδό, μια ομάδα 30 προσφύγων ξεχώρισε από το μπλοκ των 130 Σύρων που έχουν κατασκηνώσει σε υπαίθριο πάρκινγκ και περπατώντας κατά μήκος της Εγνατίας κατευθύνονται προς την Κοζάνη.

Στην Δεσκάτη Γρεβενών φιλοξενούνται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γεωπάρκου 60 Σύροι πρόσφυγες.

Ελληνικό

Περίπου 40 πρόσφυγες, σύμφωνα με την αστυνομία, έφυγαν, πριν από περίπου μισή ώρα, από το κέντρο φιλοξενίας Ελληνικού και βαδίζουν αυτή την ώρα στην άκρη της παραλιακής λεωφόρου με κατεύθυνση προς τον Πειραιά.

Όπως τόνισε αξιωματικός της Τροχαίας Ελληνικού στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής διεξάγεται κανονικά.

Μόλις 150 άτομα πέρασαν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Μόλις 150 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ που παραμένει κλειστή από το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονται πάνω από 3000 άτομα και άλλα 1300 έχουν κατασκηνώσει στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Στον Πειραιά το "Αριάνδη" με 1.473 μετανάστες και πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη", μεταφέροντας 1.473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 1.331 άτομα από τη Μυτιλήνη και 142 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει επίσης στις 8 περίπου το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 279 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το πλοίο έχει παραλάβει 48 άτομα από τη Ρόδο, 56 από την Κω και 175 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ