Κορονοϊός: Με rapid test η είσοδος ανηλίκων 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Κορονοϊός: Με rapid test η είσοδος ανηλίκων 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Με αρνητικό rabit test 48 ωρών θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους εστίασης όσοι ανήλικοι ηλικίας 12-17 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε. Συγκεκριμένα το μέτρο αυτό αφορά τα εστιατόρια καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια καθώς και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Σημαντική διευκρίνηση για το πιστοποιητικό νόσησης είναι πως  εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά ηλικίας 4 -11 ετών, για την είσοδό τους στους κλειστούς χώρους, θα χρειάζεται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Παράλληλα 2 τεστ την εβδομάδα θα χρειάζεται να κάνουν πλέον και όσοι εργάζονται στον τομέα των μεταφορών. Με βάση το ΦΕΚ για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Δείτε το σχετικό

pdf