Κορονοϊός: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη γιατρών - Ποιες ειδικότητες αφορά, σε ποιες περιοχές

Κορονοϊός: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη γιατρών - Ποιες ειδικότητες αφορά, σε ποιες περιοχές

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την επίταξη ιδιωτών γιατρών που θα καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία της χώρας, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται εξουσιοδότηση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.

Δείτε το ΦΕΚ

pdf

Πλεύρης: Επίταξη μετά τη διαδικασία εθελοντικής συμμετοχής

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς, τονίζοντας πως πρώτα θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα προχωρούσε η επίταξη υπηρεσιών.

«Μέσα στην εβδομάδα αν δεν καλυφτούν τα κενά, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών, ωστόσο οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά έχουμε ονόματα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά στο σύστημα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πόσοι γιατροί χρειάζονται

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε υπολογίσει ότι θα χρειαστεί περισσότερους από 100 γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι, προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ, καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη.

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αναφέρει ότι «το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής, τις απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους προς την κατεύθυνση αυτή. Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και... ξεκινά ... η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ».