Κοντογεώργης: Δεν συζητείται παράταση των διακοπών στα σχολεία λόγω της Όμικρον

Κοντογεώργης: Δεν συζητείται παράταση των διακοπών στα σχολεία λόγω της Όμικρον

Στις απόψεις σχετικά με την παράταση των διακοπών των Χριστουγέννων στα σχολεία λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον απαντά ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Όπως διευκρίνισσε μέσω του ΣΚΑΪ, «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση στο τραπέζι για παράταση των διακοπών στα σχολεία». 

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων στα γήπεδα, και οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ομάδων, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση των ειδικών, καθώς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Πρόσθεσε πάντως ότι «θα δούμε στην πορεία πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία».

Όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου,  ο γενικός γραμματέας Συντονισμού ανέφερε ότι η είναι καθοριστική προκειμένου να υπάρχει ήπια συμπτωματολογία. 

Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, και ένα ποσοστό κοντά στο 90% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει κάνει την τρίτη δόση.