Κονιδάρης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων  των ιερέων

Κονιδάρης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων  των ιερέων

Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εφημερίων που μισθοδοτούνται από το Κράτος, με απόφαση των κατά τόπους μητροπολιτών οι οποίοι υπογράφουν και τις μισθοδοτικές καταστάσεις, πρότεινε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο ομότιμος καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Κονιδάρης. 

Στο επιχείρημα της Εκκλησίας ότι δεν υπάρχουν τα μέσα και οι άνθρωποι προκειμένου να ελέγξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τα αρνητικά rapid test, δήλωσε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αναθέτοντας σε επιτρόπους το καθήκον να ελέγχουν τα αντίγραφα των πιστοποιητικών οπότε με το όνομα και την ταυτότητα του πιστού, μπορεί να αποσοβηθεί ο μεγάλος κίνδυνος.

Επιπλέον ο κ. Κονιδάρης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους «πνευματικούς» και τους «γέροντες» που δίνουν επίμονες συμβουλές και προτρέπουν πιστούς να μη εμβολιάζονται με αποτέλεσμα να νοσούν βαριά και να πεθαίνουν, καθώς η στάση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παράπτωμα, διότι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες που τους έχει δώσει η Εκκλησία.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι πολλές φορές οι «πνευματικοί» δεν δέχονται ότι υπάγονται σε κάποιον άλλο και «λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο αυθαίρετα», ζητώντας από τους πιστούς να έχουν τις δυνατότητες να διακρίνουν εάν έχουν λογική υπόσταση αυτά που τους λένε οι πνευματικοί.