Κοινή επίθεση Ρουβίκωνα και άλλων αναρχικών ομάδων στο ΣτΕ

Κοινή επίθεση Ρουβίκωνα και άλλων αναρχικών ομάδων στο ΣτΕ

Επίθεση κατά του Συμβουλίου Επικρατείας που στεγάζεται στην οδό Πανεπιστημίου εξαπέλυσαν περίπου 50-70 άτομα την ώρα μάλιστα που διεξάγονταν διάσκεψη για το ασφαλιστικό.

Τα μέλη της ομάδας πέταξαν για άλλη μια φορά ανενόχλητοι στην «καρδιά» της Αθήνας μαύρη μπογιά τόσο στην είσοδο όσο και στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων μάλιστα έφτασε μέχρι την είσοδο καταστρέφοντας το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων χωρίς ωστόσο να εισβάλουν στους εσωτερικούς χώρους. 

Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός του κτιρίου.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από την οδό Μπενάκη προκαλώντας νέες υλικές ζημιές στο πέρασμά τους.

Άμεσα ο σκοπός-αστυνομικός ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο έχει μεταβεί η Αστυνομία, η οποία αναζητά τους υπόπτους.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2017 είχε γίνει επίσης εισβολή από μέλη του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ και αφού πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα κατά της χρήσης DNA σε δίκες «πολιτικών κρατουμένων».