Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Κλειστά τα σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Κλειστά θα είναι σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχει χιονίσει από χθες και αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων σήμερα. Στα Δωδεκάνησα χιόνισε στο νησί της Καρπάθου και αναμένονται σήμερα και αύριο χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα νησιά.

Ήδη, από χθες, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Απεγκλωβισμός ατόμου στην Απείρανθο Νάξου

 

Στο νησί της Νάξου, όπου η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκε ένα άτομο από το όχημά του στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Απειράνθου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου. Ο απεγκλωβισμός έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία, επειδή ο άνθρωπος έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, καθώς υπέφερε από σκωληκοειδίτιδα.

Στο σημείο δεν μπορούσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε με αλυσίδες για να μεταβεί μόνος του στο Νοσοκομείο Νάξου. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε στο όχημά του εξαιτίας της χιονόπτωσης και κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές για βοήθεια. Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική στις 03:40 και τον μετέφερε επειγόντως και με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάξου για νοσηλεία.