ΚΚΕ:  Υποκριτική η ανησυχία της ΕΕ για τη δυστυχία των λαών της Αφρικής

ΚΚΕ: Υποκριτική η ανησυχία της ΕΕ για τη δυστυχία των λαών της Αφρικής

«Το “Σχέδιο Δράσης” της Συνόδου της Βαλέτα για το προσφυγικό κινείται στη σταθερή κατεύθυνση της ΕΕ: καταστολή-διαλογή-κινητικότητα και υπερεκμετάλλευση των -χρήσιμων για το κεφάλαιο- προσφύγων. Οι αποφάσεις της Συνόδου, με δεδομένο ότι δρομολογούνται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεών της στην Αφρική, με ενεργητικό ρόλο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, συνιστούν τον ορισμό του “Να σε κάψω Γιάννη, να σ'' αλείψω λάδι”» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «η ΕΕ χρησιμοποιεί γι'' αυτές τις επεμβάσεις, ως πρόσχημα, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των εγκληματικών κυκλωμάτων, την αποτροπή της προσφυγιάς και την "προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».

«Όμως», επισημαίνει το ΚΚΕ «αυτοί που κλέβουν τον πλούτο των χωρών της Αφρικής, όπως κι άλλων χωρών, και ευθύνονται για τη φτώχεια των λαών, αυτοί που επεμβαίνουν με διάφορους τρόπους και προκαλούν ή αναζωπυρώνουν εμφύλιες συρράξεις, δεν μπορούν να φέρουν ευημερία. Αυτοί που υπηρετούν το σύστημα, που προκαλεί τους πολέμους και την εκμετάλλευση, δεν μπορούν να αποτρέψουν την προσφυγιά κι είναι υποκριτική η ανησυχία τους για τη δυστυχία των λαών της Αφρικής».

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην εφησυχάζει από την «επανόρθωση» Juncker για το ζήτημα των «κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας» και υπογραμμίζει ότι «το θέμα έχει ανοίξει για τα καλά από την ΕΕ και συνιστά κίνδυνο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο, που ενισχύουν οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων, η επιζήμια για το λαό πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ