ΚΙΣ: Η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δικαιολογούσε τις αντισημιτικές απόψεις

ΚΙΣ: Η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δικαιολογούσε τις αντισημιτικές απόψεις

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ) για τον διορισμό τη Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το ΚΙΣ, η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη και μάλιστα στο σκεπτικό της «δικαιολογούσε τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού «για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας» και καταλήγει εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣ:

Ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.