Κινητοποίηση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Ελλάδα στην Αλβανία

Κινητοποίηση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Ελλάδα στην Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι βοήθησε να κινητοποιηθούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ύστερα από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία, για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα με την Αλβανία αυτήν τη στιγμή ανάγκης, καθώς και με όλους όσους έχουν πληγεί και με όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ευχαριστώ την Ελλάδα γι'' αυτήν την έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Τα ελληνικά αεροσκάφη της Πυροσβεστικής έδρασαν στις πληγείσες περιοχές και θα συνεχίσουν να το κάνουν και σήμερα» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, ενεργοποιήθηκε το σύστημα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο βοήθησε τις αλβανικές Αρχές πολιτικής προστασίας.

Το Κέντρο Συντονισμού απόκρισης έκτακτης ανάγκης της Επιτροπής παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Αλβανία και τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ