Κίνημα Αλλαγής για Ι. Σαββίδη: Οι πολιτικές παρεμβάσεις και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς

Κίνημα Αλλαγής για Ι. Σαββίδη: Οι πολιτικές παρεμβάσεις και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς

Τη στάση της κυβέρνησης στη καταπολέμηση των βίαιων περιστατικών σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή το περιστατικό της εισβολής του επιχειρηματία και προέδρου του Πάοκ, Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Πάοκ και της Άεκ.

«Είναι γνωστή η διαχρονικά νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου», τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωση του.

Στη συνέχεια τονίζει πως η αυθαιρεσία, οι πολιτικές παρεμβάσεις, και η βία έχουν γίνει πλέον καθεστώς.

Για το Κίνημα Αλλαγής, οι εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περί «εξυγίανσης» και «καταπολέμησης της βίας», ήταν απλώς το πρόσχημα, για να εξυπηρετηθούν για μια ακόμη φορά διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου.

«Οι εικόνες των κουμπουροφόρων, παραγόντων, εκθέτουν την χώρα διεθνώς και παραπέμπουν σε μαφιόζικες πρακτικές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το κόμμα υπογραμμίζει την ανάγκη της εφαρμογής με απόλυτο τρόπο των νόμων του κράτους και των σχετικών κανονισμοί. «Χωρίς καμία έκπτωση, συμψηφισμό ή κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη», επισημαίνει.

Τέλος καταλήγει: «Σ' αυτές τις συνθήκες πρέπει να καταγραφούν θετικά τόσο η ψύχραιμη στάση των οπαδών του Πάοκ όσο και των αθλητών και των δύο ομάδων. Αυτοί πολύ σωστά δεν ταυτίστηκαν με τις εξαλλοσύνες και την υποκίνηση βίας».

Φωτογραφία intime news