Κικίλιας: 63 απευθείας πτήσεις ΗΠΑ - Αθήνα την εβδομάδα

Κικίλιας: 63 απευθείας πτήσεις ΗΠΑ - Αθήνα την εβδομάδα

Εξήντα τρεις πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ απευθείας στην Αθήνα δήλωσε  ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι το 2022 κυβέρνηση και κοινωνία προσδοκούν μεγάλα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τη μεγάλη οικονομική δύναμη της χώρας. 

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’ και στην Αθήνα, με την πρώτη πτήση να ξεκινά στις 7 Μαρτίου, ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, εξηγώντας ότι θα γίνονται 63 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ. Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει επέκταση της περιόδου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που ζητούν να ταξιδεύουν όλη τη χρόνια στην Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί και η Θεσσαλονίκη απευθείας με την Αμερική.

«Στρατηγικά η στόχευσή μας από το χειμώνα, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χωρά και να φωτίσουμε και άλλους προορισμούς», σημείωσε.

Παράλληλα ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι καταστηματάρχες στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι λένε ότι έχουν πολλές δεκαετίες να δουν τόσο πολύ κόσμο αυτή την εποχή και πως «η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά. Οι τουρίστες κάνουν ουρά περιμένοντας κάτω από την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Πλάκα, στου Ψυρρή», είπε ο υπουργός Τουρισμού.