ΚΙΔΗΣΟ:  Ήττα του πρωθυπουργού που πρόβαρε γραβάτες

ΚΙΔΗΣΟ: Ήττα του πρωθυπουργού που πρόβαρε γραβάτες

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει αποτυχία το γεγονός ότι δεν έκλεισε η διαπραγμάτευση και δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος στο χθεσινό Eurogroup, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται μεταξύ των Συμπληγάδων της κυβερνητικής αποτυχίας να εξασφαλίσει το καλό των πολιτών, όσο και των ακραίων συντηρητικών κύκλων που δεν κατανοούν πως δεν χωρούν τιμωρητικές λογικές σε μία ΕΕ των λαών».

«Οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ δεν είναι τωρινές. Τον Οκτώβριο του 2011, όταν αποφασίστηκε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στη διεθνή πρόσφατη ιστορία, κάποιοι το είδαν ως κατάλληλη στιγμή για να εφορμήσουν στην εξουσία, αντί να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που έδινε στη χώρα για συλλογική δουλειά, ομόνοια, ανάταση και έξοδο από την κρίση», τονίζει το Κίνημα και θεωρεί ήττα του πρωθυπουργού, που πρόβαρε γραβάτες, την εξέλιξη στο Eurogroup, αφού, όπως αναφέρει, «αυτός επέλεξε να αναδείξει τις διαφωνίες ΔΝΤ-ΕΕ νομίζοντας πως αυτό θα τον ωφελήσει προσωπικά-κομματικά. Άλλη μία χονδροειδής "αυταπάτη", την ώρα που ήταν σαφές πως συμφέρον τη χώρας ήταν να γεφυρωθούν οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν πριν από έναν χρόνο».

Ταυτόχρονα, επικρίνει για παραλογισμό και τους δανειστές εάν ισχύουν κατ'' ελάχιστον όσα ακούγονται για απαίτηση δεσμεύσεων της χώρας, για πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060.

«Η ΕΕ οφείλει να λάβει υπόψη πως αναφέρεται στους πολίτες ενός μέλους της. Πως η επιλογή μίας "τιμωρητικής" στάσης απέναντι σε μία αναξιόπιστη κυβέρνηση που, μεταξύ άλλων, επέλεξε να εμπλέξει το κλείσιμο της αξιολόγησης με τις γερμανικές εκλογές, όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα, άλλα τελικά αυτοί που τιμωρεί είναι οι Έλληνες πολίτες. Πως αυτού του τύπου η αλαζονεία, το μόνο που επιτυγχάνει, είναι να ενδυναμώνει τις λαϊκιστικές φωνές και τις φυγόκεντρες τάσεις στα κράτη-μέλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ