Κεραμέως: Χρόνος στα πανεπιστήμια για να σκεφτούν την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Κεραμέως: Χρόνος στα πανεπιστήμια για να σκεφτούν την ελάχιστη βάση εισαγωγής

«Μετά την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως είχαμε εξαγγείλει, δίνουμε παραπάνω χρόνο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να καθορίσουν τον συντελεστή που επιθυμούν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η προθεσμία είχε λήξει τέλος Αυγούστου, το επεκτείνουμε στην 1η Νοεμβρίου», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή

«Εφόσον τα πανεπιστήμια θέλουν να σκεφτούν και άλλο, να λάβουν υπόψη τα αποτέλεσμα της πρώτης εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, να αποφασίσουν τα ίδια ποιος θα είναι ο Συντελεστής στα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ταχεία πολιτική δίκη, ήταν μέρος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η υπουργός επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εξήγγειλε την επέκταση του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ και στους καταρτιζομένους στα δημόσια ΙΕΚ και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται πράξη με την τροπολογία».

«Προβλέπεται η επέκταση του στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους καταρτιζομένους των δημοσίων ΙΕΚ που προφανώς εμπίπτουν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα θα χορηγείται πλέον με τον ίδιο τρόπο που χορηγείται μέχρι σήμερα και στα ΑΕΙ, με κριτήρια όπως ο τόπος μόνιμης κατοικίας και φοίτησης, το εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση κοκ», σημείωσε η υπουργός και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι στην τροπολογία περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με θέσεις νοσηλευτών και βοηθούς βρεφοκόμων και παιδοκόμων στα σχολεία.