Κενά στην επιτήρηση του Λόφου Φιλοπάππου παραδέχεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Κενά στην επιτήρηση του Λόφου Φιλοπάππου παραδέχεται ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Κενά στην επιτήρηση του Λόφου Φιλοπάππου παραδέχθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί επιθεώρηση στην περιοχή συνοδευόμενος από τους αρμόδιους αξιωματικούς, με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση», δήλωσε ο κ. Ανδρικόπουλος συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος και οι επιτελείς του αποφάνθηκαν πως η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και πως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛΑΣ θα έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ωστόσο, το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του νεαρού είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθησαν έξι Πακιστανοί, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, οι οποίοι λήστευαν διερχόμενους πολίτες και τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Οι δράστες που ενεργούσαν ομαδικά, αιφνιδίαζαν και περικύκλωναν τα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών που κατείχαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Σύμφωνα με τις αρχές είναι υπεύθυνοι για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος νεαρού αλλοδαπού στις 3 Μαρτίου 2018, και τρεις ληστείες με συνολικά δέκα θύματα.

Παρόλα αυτά ακόμα και μετά την εξάρθρωση της σπείρας αυτής τα κρούσματα εγκληματικότητας στου Φιλοπάππου και την γύρω περιοχή συνεχίστηκαν, με καταγγελίες για ληστείες υπό την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, έως και για απόπειρες βιασμού γυναικών.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοδεία αυτή ήταν απαραίτητη για να υπάρχει πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στου Φιλοπάππου, ενώ μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σημείο από το οποίο έπεσε και σκοτώθηκε ο 25χρονος. Επίσης πρόσθεσε ότι το σημείο αυτό δεν έχει καθόλου φωτισμό, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αλλά τα μέτρα που θα ληφθούν από την Αστυνομία, θα είναι στο πλαίσιο που την αφορά. Ωστόσο είναι πιθανό να γίνει έγγραφο στο δήμο Αθηναίων και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να μελετήσουν τυχόν παράλληλες παρεμβάσεις για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.