«Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη», γράφει η Αυγή μετά την απόφαση για την Ηριάννα

«Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη», γράφει η Αυγή μετά την απόφαση για την Ηριάννα

Έντονα επικριτική κατά της Δικαιοσύνης εμφανίζεται στο σημερινό της φύλλο η «Αυγή», μετά τη χθεσινή απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της 29χρονης Ηριάννας, επιλέγοντας κεντρικό της τίτλο την εύγλωτη φράση «Κάτι τρέχει (ξανά) με τη Δικαιοσύνη». Δίνοντας, έτσι, συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δικαστικών λειτουργών.

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι της «στερήθηκε το ευεργέτημα της αναστολής της ποινής που τα δικαστήρια έχουν δώσει ακόμη και σε καταδικασμένους για εμπορία ναρκωτικών». Μάλιστα, ο εμβληματικός αρθρογράφος της και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Θανάσης Καρτερός, παραπέμπει ακόμη και σε μια ιστορία από την περίοδο της χούντας προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση, ενώ γράφει χαρακτηριστικά: «Όταν η Δικαιοσύνη θεωρεί επικίνδυνη την Ηριάννα και την αφήνει στη φυλακή και ακίνδυνο τον λαθρέμπορο δυόμισι τόνων ηρωίνης και τον βγάζει από τη φυλακή, όσο και να χτυπούν κάτω τον φερόμενο ανεξάρτητο κώλο τους οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε».

Η χθεσινή απόφαση απασχολεί, όμως, αρκετές ακόμη εφημερίδες, που την έχουν επιλέξει ως πρώτο τους θέμα. «Μέτωπο με τη Δικαιοσύνη» είναι ο τίτλος στην «Καθημερινή», η οποία σημειώνει ότι η κυβέρνηση συντηρεί το μέτωπο με τις δηλώσεις Τσίπρα και Κοντονή, ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει πως έχουμε να κάνουμε με μια «Δικαιοσύνη σε αναστολή».