Καθηγητές Οικονομικού Πανεπιστημίου: Ως εδώ!

Καθηγητές Οικονομικού Πανεπιστημίου: Ως εδώ!

«Η φωνή μας είναι φωνή απόγνωσης και προειδοποίησης. Καλούμε το Πολιτικό Σύστημα να εφαρμόσει τον νόμο και να σταματήσει να χαϊδεύει τα αφτιά εκείνων που τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν, σε καθημερινή βάση, φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές. Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, όπως "τελείωσε", και ορθά, τη φασιστική εγκληματική οργάνωση, να "τελειώσει" και τα σύγχρονα τάγματα εφόδου στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει η ανακοίνωση των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την άθλια επίθεση στον πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη.

Σε μια ανακοίνωση που υπογράφουν οι καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών(ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο προέρχεται ο πρύτανης του Ιδρύματος, η πανεπιστημιακή κοινότητα στέλνει ένα ακόμη μήνυμα στην πολιτεία ότι ο μιθριδατισμός της απέναντι σε ένα φαινόμενο με το οποίο η κοινωνία έχει μάθει να συμβιώνει εδώ και πολλά χρόνια, πρέπει να τελειώνει. Εάν δεν το κάνουμε τώρα, τότε δεν θα γίνει ποτέ. Το ελληνικό πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να βουλιάζει και να απομακρύνεται από  το δυτικό πρότυπο όπου δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο προέρχεται ο Πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, θέλουμε να εκφράσουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τον αποτροπιασμό μας σχετικά με τη βεβήλωση που διαπράχθηκε στον χώρο της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την επακόλουθη πρωτόγνωρη επιχείρηση διαπόμπευσης του Πρύτανη την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο και ότι θυμίζουν τις πιο μαύρες σελίδες από την πρόσφατη ιστορία.

Οι εισβολείς επέλεξαν την επομένη της εθνικής επετείου για να μας θυμίσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διαβόητα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικές πρακτικές.

Το πανεπιστήμιο ασφυκτιά από τη χρόνια αδράνεια της Πολιτείας και απ’ όσους συστηματικά χαϊδεύουν τα αφτιά κάποιων που επί δεκαετίες τρομοκρατούν, τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους.

Η απάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό από το ακόλουθο:

ΩΣ ΕΔΩ!

- Καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, Καθηγητές, Φοιτητές και Διοικητικό Προσωπικό, αλλά και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ συνολικά, να σταθεί απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές πρακτικές.

- Καλούμε το Πολιτικό Σύστημα να εφαρμόσει το νόμο και να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά εκείνων που τραμπουκίζουν σε καθημερινή βάση φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές.

- Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, όπως «τελείωσε», και ΟΡΘΑ, την φασιστική εγκληματική οργάνωση να «τελειώσει» και αυτούς γιατί και αυτοί εγκληματίες είναι.

- Καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να προβεί σε άμεσες δυναμικές ενέργειες που θα αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Η φωνή μας είναι φωνή απόγνωσης και προειδοποίησης.

Το πανεπιστήμιο αργοπεθαίνει, η δημοκρατία αργοπεθαίνει, και όταν συμβαίνουν αυτά το μέλλον για τη χώρα μας και την κοινωνία μας είναι ζοφερό.»

 Διαβάστε ακόμα:

- Αν με έλεγαν Χρυσοχοΐδη θα ζητούσα συγνώμη από τον Πρύτανη!

- Μ. Χρυσοχοΐδης: «Οι δράστες θα επικηρυχθούν - Ταμπέλες κρεμούσαν οι χιτλερικοί»

- Εικόνες ντροπής για τη Δημοκρατία

- Γ. Φλωρίδης για επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: «Ευθεία παραπομπή στους αποκεφαλισμούς του ISIS»