Καταψήφισε και την τροπολογία για ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταψήφισε και την τροπολογία για ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την καταψήφιση της υποχρεωτικότητας για τους υγειονομικούς και την ηλικιακή κατηγορία των 60 και άνω, μέσω της επιβολής διοικητικού προστίμου ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και την τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο παρότι βρίσκονται στην ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Υποστηρίζοντας πως η τροπολογία που προβλέπει μέχρι και ποινές φυλάκισης είναι οριζόντιου χαρακτήρα και δεν λαμβάνει υπόψη ειδικές περιπτώσεις και παρά τις διευκρινήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με την Ελληνική Λύση το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ τάχθηκαν κατά.

Και αυτό την ώρα που καταγράφονται περιστατικά γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία δηλώνοντας πως δεν αποδέχονται από την ύπαρξη του κορονοιού και τις επιπτώσεις του μέχρι την υποχρέωση να φορούν οι μαθητές μάσκες για την προστασία των ίδιων και των συμμαθητών τους.

Οι περιπτώσεις γονέων που καταθέτουν μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς επιμένοντας να μπουν τα παιδιά τους στους χώρους και τις τάξεις των σχολείων χωρίς τέστ και μάσκες και οι περιπτώσεις αυτών που δεν τα στέλνουν δεν προκάλεσαν εντύπωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΙΝΑΛ που σημειωτέον υπερψήφισε τη σχετική τροπολογία.

Η επίκληση του οριζόντιου χαρακτήρα του μέτρου ως δικαιολογία για την καταψήφισε ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που ομνύει υπέρ της εκπαίδευσης δεί της δημόσιας και της αναγκαιότητας να είναι για όλους δημιουργεί ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε στη Βουλή ότι θα ελεγχθούν οι ιδιαιτερότητες ορισμένων οικογενειών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε αυτή την περίπτωση δείχνει πως σε ό,τι αφορά ζητήματα που συνδέονται με την πανδημία δεν προτίθεται να συναινέσει στηρίζοντας την αντιπολιτευτική της τακτική στις επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.