Καταγγελίες εργαζομένων του ΝΙΜΤΣ για ελλείψεις προσωπικού - Τρίωρη στάση εργασίας 9-12

Καταγγελίες εργαζομένων του ΝΙΜΤΣ για ελλείψεις προσωπικού - Τρίωρη στάση εργασίας 9-12

Σε καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και παλιό εξοπλισμό που δεν τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όπως θα έπρεπε, προέβησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «ΝΙΜΤΣ», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσαν κάνουν λόγο για «υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση» του νοσοκομείου και καταγγέλλουν ότι «σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων» ενώ αναφέρουν ότι οι «γιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 113».

Τονίζουν επίσης ότι «τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη».

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Γιώργος Τζώρτζης κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο δεν είχε αναπηρικά καροτσάκια και αναγκάστηκε ο ίδιος να αγοράσει δυο, βάζοντας χρήματα από την τσέπη του. O. κ. Τζώρτζης ανέφερε επίσης ότι πολλά από τα φορεία με τα οποία μεταφέρονται ασθενείς και έκτακτα περιστατικά είναι σκουριασμένα, κάτι που επανειλημμένα -όπως είπε- έχουν τονίσει προς την ηγεσία του νοσοκομείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου:

"Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.

Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται.

Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες.

Η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο. Από ποιόν θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι. Σε ποιον θα κάνουν προτάσεις;

Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών".