Καταδίκη και μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο

Καταδίκη και μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο

«Οι τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν το εξής: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι αποφασισμένοι να σας βρουν και να σας παραπέμψουν στη δικαιοσύνη». Αυτή τη δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, στο μήνυμα που έστειλε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη.

«Να είστε σκληροί και δυνατοί, σας αγαπάμε», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. ενώ το μήνυμα της Πρώτης Κυρίας, Melania, ήταν το εξής: «Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στη Βαρκελώνη». «Μια αγκαλιά» έστειλαν στη Βαρκελώνη ο Barack και η Michele Obama.

Την αλληλεγγύη του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, καθώς και ο εκπρόσωπος της Angela Merkel. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, διεμήνυσε οι αρχές της Ευρώπης θα παράσχουν κάθε βοήθεια που χρειάζεται, ενώ πρόσθεσε: «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε τέτοιου είδους βαρβαρότητα».

«Η σκέψη μου είναι μαζί με τα θύματα αυτής της τρομερής επίθεσης», ήταν το μήνυμα της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May.

«Ό,τι συνέβη επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να ενώσουμε πραγματικά τις προσπάθειες όλης της παγκόσμιας κοινότητας, σε μια ασυμβίβαστη μάχη κατά των δυνάμεων του τρόμου», ανέφερε στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu προέτρεψε σήμερα τον «πολιτισμένο κόσμο να πολεμήσει εναντίον της τρομοκρατίας» μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη. «Το Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη (…)» επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Το είδαμε εκ νέου σήμερα ότι η τρομοκρατία χτυπά παντού. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να την πολεμήσει ενωμένος προκειμένου να τη νικήσει» υπογραμμίζεται.

Τη συμπαράστασή του προς την πόλη και τους κατοίκους της έστειλε και ο δήμαρχος του Λονδίνου, που έχει ζήσει επανειλημμένως τη φρίκη της τρομοκρατίας. «Το Λονδίνο στέκεται στο πλευρό της Βαρκελώνης, απέναντι στον διάβολο της τρομοκρατίας», έγραψε στο Tweeter o πακιστανικής καταγωγής Sadiq Khan

Την επίθεση καταδίκασε και η Ισλαμική Επιτροπή της Ισπανίας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι μουσουλμάνοι της Ισπανίας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη τους στον λαό της Βαρκελώνης και της Ισπανίας», προσθέτοντας ότι «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική καταδίκη κάθε είδους τρομοκρατίας». 

Έκκληση σε όλα τα κράτη να πάρουν άμεσα και απτά βήματα κατά της τρομοκρατίας και κυρίως κατά όσων πηγών χρηματοδοτούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Διαβάστε ακόμα:

- Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον Αλέξη Τσίπρα

- Κυρ. Μητσοτάκης: Ακόμα μία επίθεση στην ελευθερία και τις αξίες μας