Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ κυβέρνηση και κόμματα

Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ κυβέρνηση και κόμματα

"Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ είναι καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους βρίσκουν όλη την κοινωνία απέναντι» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων. Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την δίωξη των δραστών».

Επίσης, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ανακοίνωση:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΣΕΒ. Η προστασία της δημόσιας ασφάλειας από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και της κοινωνίας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να κινηθεί με αποφασιστικότητα και ταχύτητα για τη σύλληψη των δραστών. Οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης πρέπει να απομονωθούν στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος".

Απερίφραστα καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

«Αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κτίριο του ΣΕΒ στο Σύνταγμα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας η οποία επιβάλλεται να μείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας» ανέφερε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, το Ποτάμι με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. "Είναι καθήκον των αρχών να συλλάβουν τους δράστες. Ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την πολύ δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, είναι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει κλίμα ομαλότητας, να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και να απομονωθούν στην κοινωνία εκείνοι που καλούν σε βίαιες συμπεριφορές". 

Και το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ:

«Σήμερα, που απαιτείται να υπάρξει η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες ρίχνουν "νερό στο μύλο" όσων θέλουν να συκοφαντήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξή του και να υλοποιήσουν νέα μέτρα αυταρχισμού και καταστολής» σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

 Από την πλευρά της Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε:

"H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Είναι αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια στις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες που ζούμε. θα πρέπει σύντομα να εξιχνιαστεί η υπόθεση ώστε να μην προστεθούν νέες σκιές στην εικόνα της χώρας". 

Καταδικάζει ο Δήμαρχος Αθηναίων

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα, στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ).«Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο».

«Η Αθήνα» τόνισε «ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής και ζωντανή πόλη».

Καταδικάζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων  

Σύσσωμος ο επιμελητηριακός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε σχετικά: «Η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει ούτε την ελληνική κοινωνία, πολύ περισσότερο, δε, τον επιχειρηματικό κόσμο, που θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά τη μάχη του για τη δημοκρατία και την ελευθερία σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας αποζητά και θα επιβάλει την ελευθερία της αγοράς μέσα στα πλαίσια ενός υγιούς ανταγωνισμού και δεν πρόκειται να καμφθεί από κανένα τρομοκρατικό χτύπημα.