Κατά φονταμενταλιστών και ξένων η Λεπέν

Κατά φονταμενταλιστών και ξένων η Λεπέν

«Απαιτείται κατεπειγόντως δράση» δήλωσε η Μαρί Λεπέν και συνέχιζε ζητώντας την εξολόθρευση των ριζοσπαστών ισλαμιστών μιλώντας στους δημοσιογράφους, με αφορμή τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Επίσης, ζήτησε η Γαλλία να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της.

«Ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός πρέπει να εξολοθρευτεί, η Γαλλία πρέπει να απαγορεύσει τις ισλαμιστικές οργανώσεις, να κλείσει τα ριζοσπαστικά τζαμιά και να απελάσει τους ξένους που κηρύττουν το μίσος στη χώρα μας, καθώς και τους παράνομους μετανάστες που δεν έχουν καμία δουλειά εδώ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της Λεπέν θα κερδίσει πιθανότατα τις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο στη βόρεια Γαλλία. Εφόσον είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2017, αναμένεται ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο, όχι όμως και ότι θα τις κερδίσει.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, ανθρώπων που προέρχονται κυρίως από μουσουλμανικές χώρες και αναζητούν ειρήνη και μια καλύτερη ζωή. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος τους τελευταίους μήνες, γεγονός που απειλεί την ευρωπαϊκή ενότητα καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνούν μεταξύ τους για το πώς θα χειριστούν την κρίση.

«Είναι απολύτως αναγκαίο η Γαλλία να ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων της», κατέληξε η Λεπέν.