Το ΚΑΣ συζητά την Τρίτη την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου 

Το ΚΑΣ συζητά την Τρίτη την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου 

Εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα κήρυξης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, με την εξής διατύπωση: «Έγκριση ή μη κήρυξης – οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου περιοχής των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής».

Αυτό σημαίνει πως, όπως έχει αποκαλύψει το Liberal.gr, θα κηρυχθούν εκτάσεις σε όμορες περιοχές με αυτή της επένδυσης, στις οποίες ήδη έχουν ανεγερθεί εκατοντάδες ακίνητα.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση του θέματος: «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)».

Ερώτημα, που δεν είναι τυπικό, αν και φαίνεται ως τέτοιο. Το ΚΑΣ χθες αποφάσισε να μην υπάρξει γνωμοδότηση για το δεύτερο ζήτημα, βάζοντας τέρμα στη συνεδρίαση. Πώς τώρα εμφανίζεται ως συνεχιζόμενη η συζήτηση; Δεν γνωρίζει η αριστερά του υπουργείου Πολιτισμού τι ποιεί η… αριστερά της.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν η συνεδρίαση επιτέλους θα ολοκληρωθεί, ή αν θα εμφανιστούν νέα προσκόμματα. Όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Φωτογραφία SOOC