Καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας - Διακινούσε έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό!

Καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας - Διακινούσε έγγραφο συναίνεσης στον εμβολιασμό!

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας Δ. Κεχαγιάς, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ύστερα από τη διακίνηση εγγράφου από την επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου το οποίο καλούνταν να υπογράψουν όσοι επρόκειτο να εμβολιαστούν. Σε αυτό αναφέρονταν χαρακτηριστικά ότι «συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ' όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και θανατηφόρες».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του νοσοκομείου στην ΕΡΤ, το έγγραφο δεν διακινήθηκε μέσω του γραφείου του και ο ίδιος δεν είχε γνώση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κικίλιας έδωσε εντολή να ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση, «προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες».

Το έγγραφο που έφερε την αποπομπή του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας

Το εν λόγω έντυπο που κυκλοφόρησε δεν περιλαμβάνει καμία σφραγίδα ή υπογραφή για το ποιος ζητεί τη συναίνεση – αν για παράδειγμα είναι πρωτοβουλία του νοσοκομείου ή της αρμόδιας ΥΠΕ – ενώ είναι ανορθόγραφο και ξεκάθαρα προχειροφτιαγμένο. Την ίδια στιγμή όμως αναφέρει το ενδεχόμενο ότι το εμβόλιο να έχει θανατηφόρες παρενέργειες.