Καπραβέλος: Θα πληρώσουμε ακριβά τη μη συμμόρφωση - Δεν χωράει πόλεμος στην Υγεία

Καπραβέλος: Θα πληρώσουμε ακριβά τη μη συμμόρφωση - Δεν χωράει πόλεμος στην Υγεία

Στην Ελλάδα παρατηρείται μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το πολιτών και «αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά, θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής, προειδοποίησε σήμερα Τρίτη ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», τόνισε ο Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

 

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς ανέφερε πως αποτελεί αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας». 

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε.

Τέλος, με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από τον FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.