Κανένας θάνατος σε 24 ώρες - 7 νέα κρούσματα, συνολικά 2.408
Κορονοϊός

Κανένας θάνατος σε 24 ώρες - 7 νέα κρούσματα, συνολικά 2.408

Ακόμα 7 κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 2.408, όπως ανακοίνωσε o εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, ποσοστό 56% αφορά σε άνδρες, ενώ 573 από αυτά θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν έχασε τη ζωή τους κανένας ασθενής, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να παραμένει στους 121, 32 εκ των οποίων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη, ενώ ποσοστό 91% αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών.

Επιπλέον, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 55 άνθρωποι με μέση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων γυναίκες οι 15 (ποσοστό 27,3%), ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ συνολικά 51 ασθενείς.

Το 86% των διασωληνωμένων ασθενών αντιμετωπίζει υποκείμενα νοσήματα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί 56.944 διαγνωστικοί έλεγχοι.

Ο κ. Τσιόδρας στη συνέχεια αναφέρθηκε και σήμερα στα μαθηματικά μοντέλα, τα οποία θα επιτρέψουν στην επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, να καθορίσει την στρατηγική άρσης των μέτρων, σημειώνοντας πως με βάση δύο μαθηματικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η σταθεροποίηση του Ρ0 πολύ κάτω από το 1.

«Μας ενδιαφέρει το φορτίου της νόσου, η τάση της επιδημίας στο χρόνο» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας που τόνισε πως έτσι θα μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση και αποτίμηση για τα μέτρα και την άρση τους σε πολύ σημαντικές παραμέτρους και υπογράμμισε πως «τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% την διασπορά της νόσου στην κοινότητα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την άρσης των μέτρων αναφορικά με τα σχολεία. «Δεν θα παρθεί κάποια απόφαση ή εισήγηση ειδική σήμερα για τα σχολεία» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος που τόνισε πως περαιτέρω ανακοινώσεις για το θέμα, αλλά και για την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων ή των τακτικών χειρουργείων θα γίνουν την Πέμπτη.