Καναδάς:  Αυθόρμητη συγκέντρωση στο Μόντρεαλ σε αλληλεγγύη προς τη Γαλλία

Καναδάς: Αυθόρμητη συγκέντρωση στο Μόντρεαλ σε αλληλεγγύη προς τη Γαλλία

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους Γάλλους και να τους διαβεβαιώσουμε για την αλληλεγγύη μας», τόνισε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Ντένις Κοντέρ, ενώ στεκόταν στο πλευρό της γενικής προξένου της Γαλλίας, Κατρίν Φεγέ.

«Δεν θα υποχωρήσουμε (…) θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας» απήντησε η Γαλλίδα διπλωμάτης, ενώ την ίδια στιγμή οι 500 και πλέον Καναδοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Γαλλικό Προξενείο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες της Γαλλίας, έψαλαν την Μασσαλιώτιδα αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είχε δηλώσει ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά προφανώς οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη να φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών τους, υπερασπιζόμενες παράλληλα τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας και αυτή η ισορροπία είναι κάτι στο οποίο όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο θα επικεντρωθούν». Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Καναδός πρωθυπουργός, λίγο πριν αναχωρήσει για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20)που πραγματοποιείται στην Τουρκία την Κυριακή και την Δευτέρα.