Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Αττική - Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Αττική - Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το απόγευμα του Σαββάτου η πυρκαγιά στη Βόρεια Αττική, καθώς όπως δήλωσαν αρμόδιες πηγές της Πυροσβεστικής στο Liberal η φωτιά προς το παρόν αντιμετωπίζεται και πλέον η προσοχή των δυνάμεων πυρόσβεσης έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων, που εκδηλώνονται σε Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα και άλλες περιοχές. 

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ένα νέα μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε στα ορεινά της Πάρνηθας. Αρμόδιες πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα δήλωσαν ότι οι δυνάμεις στη Μαλακάσα κατόρθωσαν να «κόψουν» το απειλητικό μέτωπο που κινούνταν στην περιοχή.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους των οικισμών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφος Κουρεμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος.

Σημειώνεται ότι από προχτές το απόγευμα 5/8/2021, εκκενώθηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών στη Μαλακάσα, και περίπου 2.000 άτομα που ήταν εκεί μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Ριτσώνα.

Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι τη νύχτα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Άνω Λιόσια, ανέβηκε στην κορυφογραμμή του Ποικίλου Όρους και απειλούσε να κατέβει προς Πετρούπολη. Η πυρκαγιά αυτή έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ άνοιξαν και οι δρόμοι που είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Ποινική δίωξη για εμπρησμό στο Κρυονέρι σε βάρος 43χρονου
 

Κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 43χρονου που συνελήφθη χθες για τη φωτιά στο Κρυονέρι.

Ο συλληφθείς διώκεται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση. Επιπλέον, η δίωξη σε βάρος του περιλαμβάνει και τα τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.



Η δικογραφία ανατέθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος της γυναίκας που συνελήφθη για την φωτιά στο Πεδίον του Άρεως. Η κατηγορούμενη θα δικαστεί στο Αυτόφωρο για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα.

 Διαβάστε ακόμα:

Αττική: Περίπολα στρατού και αστυνομίας για την πρόληψη αναζωπυρώσεων