Κακοκαιρία: Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στη Θάσο - Ζημιές και στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στη Θάσο - Ζημιές και στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολη ήταν η νύχτα της Παρασκευής για τους κατοίκους στα Λιμενάρια και τον Ποτό Θάσου, καθώς οι δύο περιοχές χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η ισχυρή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία και να παρασυρθούν οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η υπηρεσία έχει δεχτεί 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Πόντος και Λιμενάρια.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες σε Λιμενάρια και Πότο έδιναν μάχη από τις 2:00 τα ξημερώματα προκειμένου να μην αφήσουν τα ορμητικά νερά να μπουν στα σπίτια και τα καταστήματα. 

Η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ποτό και στα Λιμενάρια, όπου εντοπίστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα, ενώ και σε άλλα σημεία του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού, όπως στην Αστρίδα, έκλεισαν δρόμοι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα νερά της βροχής.

Πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, λόγω της κακοκαιρίας σημειωθήκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο δρόμο αλλά και σταθμευμένα οχήματα.

340 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία ειχε πλήξει  την  Κεντρική Μακεδονία  και μέχρι  αργά  το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί πάνω από  340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς.