Κακοκαιρία εξπρές: Κρύο, βροχές και ισχυροί ανέμοι

Κακοκαιρία εξπρές: Κρύο, βροχές και ισχυροί ανέμοι

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς κακκοκαιρία «εξπρές»  επελαύνει στην χώρα μας με ανέμους έως 10 μποφόρ, καταιγίδες και χιόνια. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 09-02-2022 είναι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις σε κεντρικά και βόρεια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σε όλη τη χώρα  πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ , ενώ κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.