Καιρός: Ανεβαίνει και πάλι σταδιακά η θερμοκρασία

Καιρός: Ανεβαίνει και πάλι σταδιακά η θερμοκρασία

Ανεβαίνει και πάλι σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα, με αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι που δεν θα ξεπερνά τοπικά τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, φτάνοντας και τους 33 με 35 βαθμούς το Σαββατοκύριακο. Δε θα λείψουν όμως και λίγες βροχές μέχρι και την Τετάρτη, κυρίως στην ανατολική Στερεά και στη νότια χώρα.

Αναλυτικά, τοπικές μπόρες αναμένονται από το μεσημέρι - μικρής διάρκειας - στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, Κορινθία και Αργολίδα κυρίως, στην Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα, Θεσσαλία, και μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ορεινά της Κρήτης. Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα Δευτέρα στη νοτιοδυτική χώρα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες παροδικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία τις πρωινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά όπου θα φτάσει τους 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.