Καββαδία για Σπίρτζη: Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;

Καββαδία για Σπίρτζη: Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;

Αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η προσπάθεια του Χρήσου Σπίρτζη να εκμεταλλευτεί κομματικά τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο. Για «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης» κάνει λόγο σε ανάρτησή της η Αννέτα Καββαδία που ρωτά: «Σοβαρά τώρα; αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;».

Ο Χρήστος Σπίρτζης επιχείρησε να θέσει θέμα... πολιτικής Μητσοτάκη με αφορμή τη δολοφονία μιας ακόμη γυναίκας αυτή τη φορά στη Ρόδο και να εργαλειοποιήσει σε επίπεδο «ανασφάλειας» την υπόθεση που όπως αποκαλύφθηκε πρόκειται για μια ακόμη γυναικοκτονία αφού θύτης είναι ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;» έγραψε ο Χρήστος Σπίρτζης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η σφοδρότερη όμως ήρθε από τη «συντρόφισσα» στον ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία η οποία αφενός τον κατηγόρησε ανοιχτά για «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας» σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό «μας προσβάλλει βαθύτατα! Και ως γυναίκες και ως αριστερές»

Καταλήγει, δε, με ένα υστερόγραφο το οποίο δείχνει και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αφού σημειώνει: «Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;»

Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, κατήγγειλε τη στάση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης από τον Χρ.Σπίρτζη μιας ανθρώπινης τραγωδίας».

«Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πράγματι ο Χρήστος Σπίρτζης και στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά είχε επίσης επιχειρήσει να αξιοποιήσει μικροκομματικά τη στυγερή δολοφονία με αναφορές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα περί ανασφάλειας που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε» δήλωνε τότε «τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της νέας γυναίκας που δολοφονήθηκε σε ληστεία της οικίας της στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο 11 μηνών βρέφος της, με τον σύζυγό της παρόντα και δεμένο» προσθέτοντας πως «Δυστυχώς η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί, πλέον, ξεχασμένο τομέα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Κατέληγε, δε, αναφέροντας πως «Δυστυχώς, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνουν ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα να περιορίσουν τη βαριά εγκληματικότητα. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στυγνοί εγκληματίες δρουν, ανενόχλητοι, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο στην ελληνική κοινωνία. Η ασφάλεια του Πολίτη θυσιάστηκε στην ποδιά των δογματισμών του «Νόμου και της Τάξης». Εκφράζουμε και πάλι τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης νέας γυναίκας και μητέρας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είναι τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο αρμόδιος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει, εκπροσωπόντας το επισήμως και κατ επέκταση μεταφέροντας τη θέση του για τα συγκεκριμένα, τουλάχιστον, θέματα.

Τα όσα αναφέρει η Αννέτα Καββαδία αλλά και τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτησή της δείχνουν πως πράγματι η αντιπολίτευση που έχει επιλέξει η Κουμουνδούρου προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματος.