Κ. Τόμπρας σε προανακριτική: Έλεγαν White House το Μαξίμου

Κ. Τόμπρας σε προανακριτική: Έλεγαν White House το Μαξίμου

Αν και αρχικά ο Κυριάκος Τόμπρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική για την υπόθεση του Ν. Παππά και το Καλογρίτσας Gate αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον πραγματικό όρο πίσω από τον κωδικό White House, επικαλούμενος - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - φόβο ακόμα και για τη ζωή του, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να κατέθεσε ότι έτσι αποκαλούσαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι επικεφαλής αλλά και ο White House και η White Porscha είχαν συμφωνήσει σχετικά με τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και του κυπριακού αριθμού, αναφέρεται σε ένα από τα emails που βρίσκονται στην δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να δήλωσε ότι υπήρξε συνάντηση, μια ημέρα πριν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Χρ. Καλογρίτσα και τους ενός εκ των αδερφών Χούρι, παρουσία του Ν. Παππά, υποστηρίζοντας ότι μετείχε και αυτός μέσω ανοικτής ακρόασης. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Τόμπρας εμπλέκει και άλλο πολιτικό πρόσωπο, κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως γνώριζε και αυτός τη διαδρομή των χρημάτων που κατέληξαν ως εγγυητική για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό. Ο μάρτυρας φέρεται επίσης να καταθέτει ότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη συνάντηση μέσω ανοιχτής ακρόασης, διότι ο Νίκος Παππάς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας CCC μίλαγαν μεταξύ τους αγγλικά, και ο Καλογρίτσας δεν ήξερε.

Επίσης υποστηρίζει πως η ιδέα για την υπεργολαβία Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC επινοήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος ο Κ. Τόμπρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε, καθώς προηγήθηκε επαφή με τον Γ. Κουρή και τον Βρυώνη. Ο  Κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι ο Γ. Κουρής του απάντησε ότι δεν μπορεί καθώς δεν τον εμπιστεύονταν ενώ και ο Βρυώνης δεν μπορούσε.