Κ. Τασούλας: Μακρόσυρτη και κουραστική η προεκλογική περίοδος της ΝΔ

Κ. Τασούλας: Μακρόσυρτη και κουραστική η προεκλογική περίοδος της ΝΔ

Μακρόσυρτη και κουραστική, χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τασούλας, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στους τρεις υποψηφίους -εκτός από τον κ. Μεϊμαράκη- κατηγορώντας τους ότι ήθελαν να κερδίσουν χρόνο.

«Είναι γνωστά τα πρόσωπα· είναι προφανές ότι ήθελαν χρόνο οι τρεις εξ αυτών (Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης). Αισθάνθηκαν ότι με το χρόνο θα κέρδιζαν υπέρ της υποψηφιότητάς τους, δεν απεδείχθη αυτό, ο χρόνος κούρασε» τόνισε ο κ. Τασούλας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Κώστα Μπλιάτκα.

Είπε ότι μπορεί η ΝΔ να έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας, αλλά -όπως υπογράμμισε - τα προβλήματα της κοινωνίας είναι τόσο μεγάλα, που η εκλογή προέδρου αποτελεί δευτερεύον ζήτημα. «Είναι μια κουρασμένη κοινωνία που έδωσε δύο φορές - τρεις με το δημοψήφισμα - ψήφο τιμωρητική πρωτίστως και όχι ελπίδας ή εμπιστοσύνης στα λεγόμενα του πλειοψηφήσαντος κόμματος. Καταπονημένη, κουρασμένη, απογοητευμένη μήπως και υπάρξει κάποια βελτίωση στη ζωή της. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα» επισήμανε. 

Σχολιάζοντας την πρόταση Άδωνι Γεωργιάδη, για ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών από τη βάση, ο κ. Τασούλας είπε: «Κάθε φορά που χρειαζόμαστε τη βάση την επικαλούμαστε. Πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ο ηγέτης πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην πασάρουμε συνεχώς τις ευθύνες στο λαό. Το σύστημά μας είναι αντιπροσωπευτικό».

Πρόσθεσε δε, ότι η προσέλευση υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές περιορίστηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης.

«Δεν έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα, έχουμε άφθονη δημοκρατία. Έχουμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας και σοβαρότητας. Έχουμε δημοκρατία που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια μας» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ