Κ. Χρυσόγονος: Τον Γενάρη είμασταν αισιόδοξοι, αλλά δεν τα καταφέραμε

Κ. Χρυσόγονος: Τον Γενάρη είμασταν αισιόδοξοι, αλλά δεν τα καταφέραμε

"Τον Ιανουάριο είχαμε αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάποια πράγματα, ότα θα μπορούσαμε να τα κάνουμε πραγματικότητα καιδ εν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε", δήλωσε στο Skai, ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας παράλληλα ότι "ορισμένοι στη Γερμανία και την Ανατολική Ευρώπη, θα ήταν ευχαριστημένοι με την έξοδό μας από την ΟΝΕ".
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο άρθρο του Πολ Τόμσεν, ο Κώστας Χρυσόγονοςτόνισε ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, προσθέτοντας "έχουμε υπογράψει μεν, αλλά είναι αδύνατον να τα τηρήσουμε τα πρωτογενή, οι θεσμοί πρέπει να προσαρμοστούν σε πιο ρεαλιστικούς στόχους μετά από τόσα χρόνια ύφεσης".
Κατά την άποψη του ευρωβουλευτή του Σύριζα τα μέτρα θα οδηγήσουν σε νέο υφεσιακό κύκλο, κάτι το οποίο θα έθιγε και τα συμφέροντα των δανειστών.
Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε ότι "πρέπει να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, όχι με μαξιμαλιστικές προτάσεις".