Κ. Χρυσόγονος: Αντιπολιτευτικές κορώνες η πρόταση Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές

Κ. Χρυσόγονος: Αντιπολιτευτικές κορώνες η πρόταση Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές

«Αντιπολιτευτικές κορώνες» χαρακτηρίζει την πρόταση του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει τώρα, ούτε στο προσεχές μέλλον, νέα προσφυγή στις κάλπες μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

«Εκλογές δεν μπορούν να γίνουν, όπως ζητάει ο κ. Μητσοτάκης, τώρα ούτε στο προσεχές μέλλον, διότι δεν τις αντέχει η χώρα» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντίφαση και για έλλειψη σοβαρότητας. «Είναι εντελώς αντιφατικό σε εκδήλωση προχθές να ζητάει, η βουλευτική περίοδος να επεκταθεί στην πενταετία αντί της τετραετίας που είναι σήμερα και από την άλλη μεριά να ζητάει εκλογές μέσα σε έξι μήνες από τις προηγούμενες. Αυτά δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας» είπε αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, για θέματα Δικαιοσύνης, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι για να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος της Δικαιοσύνης με την εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, με βάση τις οποίες, όπως είπε, πρέπει να καταργηθούν οι θέσεις αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια, οι εισηγητές υποθέσεων να κληρώνονται και να μην ορίζονται από τους προέδρους των δικαστηρίων και να θεσπιστεί ένα αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις των δικαστικών λειτουργών.

Ο κ. Χρυσόγονος, εξάλλου, χαρακτήρισε σημαντική για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και για τη Διαφάνεια, τη στελέχωση των επιτροπών δηλώσεων «πόθεν έσχες» με εξειδικευμένο ελεγκτικό προσωπικό, γιατί, όπως ανέφερε, σήμερα οι επιτροπές περιορίζονται στην καταχώρηση και όχι στον έλεγχο των δηλώσεων.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να καταπολεμηθεί το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, κυρίως στη διακίνηση καυσίμων και προϊόντων καπνού, προκειμένου να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία έσοδα της τάξης των 2 δισ ευρώ, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της «σκανδαλώδους σύμβασης – συμβιβασμού» με τη Siemens.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ