JC Juncker: Δεν υπάρχει κοινοβούλιο στον κόσμο που θα αποδεχόταν την πρόταση του ΔΝΤ

JC Juncker: Δεν υπάρχει κοινοβούλιο στον κόσμο που θα αποδεχόταν την πρόταση του ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η απαίτηση από την Ελλάδα να νομοθετήσει ειδικά μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να εξασφαλίσει ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018 είναι «παράλογη», σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή της Κομισιόν, την οποία επικαλείται το πρακτορείο MNI.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κολλεγίου των Επιτρόπων της ΕΕ, που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπή Valdis Dombrovskis και ο επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici ενημέρωσαν για την κατάσταση σχετικά με την Ελλάδα και εξήγησαν γιατί οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της έφθασαν σε αδιέξοδο.

Σε μία έντονη -όπως χαρακτηρίστηκε- παρέμβαση, ο JC Juncker είπε στους Επιτρόπους ότι οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι «παράλογες» και ότι «σε καμία δημοκρατία στον κόσμο δε θα γινόταν δεκτό τέτοιο αίτημα».

Σύμφωνα με πηγή που παρευρισκόταν στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες να νομοθετήσουν μια δέσμη από μέτρα τα οποία ίσως τεθούν ή ίσως δεν τεθούν σε ισχύ.

«Δεν υπάρχει κοινοβούλιο στον κόσμο που θα το αποδεχόταν» είπε ο κ. Juncker, ο οποίος έχει προγραμματίσει τηλεφώνικη συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, αργότερα μέσα στην ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να παράσχει υποστήριξη σχετικά με το αν είναι το σχέδιο των προληπτικών μέτρων είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές.