J. Stoltenberg: Οι σύμμαχοι του NATO είναι ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας

J. Stoltenberg: Οι σύμμαχοι του NATO είναι ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν μάλλον μέρος μιας μάχης ανάμεσα σε εξτρεμιστές και υποστηρικτές των δημοκρατικών αξιών, παρά ενός πολέμου ανάμεσα στον ισλαμικό κόσμο και τον δυτικό κόσμο, έκρινε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γενικός Γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Jens Stoltenberg.

Στις δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά, ο Stoltenberg προέβλεψε ότι οι επιθέσεις αυτές το μόνο που θα επιτύχουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα των υποστηρικτών της δημοκρατίας, οι οποίοι τελικά θα νικήσουν διότι έχουν «υψηλότερες αξίες».

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε νωρίτερα χθες την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζονται οι επτά δράστες, και τραυμάτισαν άλλους 352.

«Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να υπογραμμίσουμε ότι καταδικάζουμε τις θηριωδίες και τις επιθέσεις με θύματα αθώους πολίτες στο Παρίσι χθες [σ.σ. προχθές] το βράδυ», είπε ο Stoltenberg.

«Όλοι οι σύμμαχοι στους κόλπους του NATO είναι ενωμένοι στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και στην αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ατλαντικής συμμαχίας, η οποία έχει 28 κράτη μέλη.

«Συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε, να επιδεικνύουμε αποφασιστικότητα και ενότητα στην προάσπιση της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών», πρόσθεσε.

Ο Stoltenberg σημείωσε ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληροφοριών, στρατιωτικούς πόρους, την αστυνομία αλλά και τον ιδεολογικό αγώνα για την υπεράσπιση των ανοικτών κοινωνιών που βασίζονται στην εμπιστοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ