J. Corbyn σε Αλ. Τσίπρα: Ακολουθούμε το παράδειγμά σας

J. Corbyn σε Αλ. Τσίπρα: Ακολουθούμε το παράδειγμά σας

Έναν σύντομο διάλογο με τον επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία Jeremy Corbyn είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Χαίρομαι που σε βλέπω. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα καταφέρατε», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Jeremy Corbyn. 

«Ακολουθούμε το παράδειγμα σας. Πιστεύω σύντομα θα το πετύχουμε», του απάντησε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας ανάρτησε στο twitter φωτογραφία με τον ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

"Με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, φίλο και σύμμαχο στον αγώνα για προοδευτικές και ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των λαών της Ευρώπης", έγραψε ο κ. Τσίπρας.

«Το Brexit δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί προκειμένου η Βρετανία να μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο»

Ο ηγέτης του βρετανικού αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ακόμα πως θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Theresa May να χρησιμοποιήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μετατρέψει τη χώρα σε φορολογικό παράδεισο.

Ο Corbyn, που μιλούσε σε συνάντηση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έχει πει πως η χώρα πρέπει να αποφύγει έναν «αγώνα δρόμου προς τον πυθμένα» μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

«Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια των βρετανών συντηρητικών να χρησιμοποιήσουν το Βrexit σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κάποιου είδους απελευθερωμένο φορολογικό παράδεισο κοντά στις ακτές της Ευρώπης», είπε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ