J. C. Juncker: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο

J. C. Juncker: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο

Ένταση επικράτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, να ρίχνει τα «βέλη» του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Antonio Tajiani, με αφορμή τη χαμηλή προσέλευση ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση. 

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο» δήλωσε, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Juncker από το βήμα μιας άδειας αίθουσας του κτιρίου του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ συμπλήρωσε ότι «το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα αρκεί για να αποδειχτεί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό».

O κ. Tajani απάντησε στα λεγόμενά του λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε, θα μπορούσατε να έχετε περισσότερο σεβασμό. Μπορείτε να επικρίνετε το Κοινοβούλιο, ναι, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ελέγχει τον Κοινοβούλιο, αλλά το Κοινοβούλιο την Επιτροπή».

Επιπλέον, ζήτησε από τον Juncker να ανασκευάσει τα λεγόμενά του. «Δεν είμαστε γελοίοι, παρακαλώ».

Ο Juncker δεσμεύτηκε να μην παραστεί ποτέ ξανά σε καμία από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι «εάν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Angela Merkel ή ο Emmanuel Macron, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».

(Φωτογραφία αρχείου: Sooc)