Ιταλία: Στο αρχείο η υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων για τον γιο του T. Erdogan

Ιταλία: Στο αρχείο η υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων για τον γιο του T. Erdogan

Ιταλοί εισαγγελείς έβαλαν στο αρχείο μια υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων με κατηγορούμενο τον γιο του τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.

Η απόφαση, η οποία πρέπει τώρα να επικυρωθεί από έναν ανώτερο δικαστή --κάτι που αποτελεί συνήθως τυπική διαδικασία-- ελήφθη έξι εβδομάδες αφότου ο T. Erdogan διαμαρτυρήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το ιταλικό δικαστικό σύστημα κακομεταχειρίζεται τον γιο του, τον Bilal.

"Η Ιταλία θα πρέπει να προσέχει τη μαφία, όχι τον γιο μου", είπε ο T. Erdogan, προσθέτοντας ότι μπορεί "να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μας με την Ιταλία", αν ο γιος του επιστρέψει στη χώρα αυτή και συλληφθεί.

Η κατηγορία πως ο 35χρονος Bilal Erdogan είχε εμπλακεί σε ξέπλυμα χρημάτων πέρυσι που σπούδαζε στην Ιταλία διατυπώθηκε πρώτα από τον Murat Hakan Uzan, ένα εξόριστο μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Τουρκίας και αντίπαλο του προέδρου.

Εισαγγελείς εξέταζαν χρηματικά ποσά που φέρεται ότι έφερε στην Ιταλία από την Τουρκία ενώ σπούδαζε για ένα διδακτορικό δίπλωμα.

Έκτοτε ο Bilal Erdogan έχει επιστρέψει στην Τουρκία και αρνείται ως εντελώς αβάσιμες όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ