Ιταλία: Πράσινο πάσο εμβολιασμένου δύο ταχυτήτων ζητούν οι ιταλοί περιφερειάρχες

Ιταλία: Πράσινο πάσο εμβολιασμένου δύο ταχυτήτων ζητούν οι ιταλοί περιφερειάρχες

Οι περισσότεροι περιφερειάρχες του ιταλικού Βορρά συνεχίζουν να ζητούν την υιοθέτηση νέων μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου των περιφερειών με την κυβέρνηση ζητήθηκε η υιοθέτηση «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» δύο ταχυτήτων - δηλαδή οι εμβολιασμένοι πολίτες να μπορούν με το πάσο τους να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλους τους χώρους εργασίας, διασκέδασης, εστίασης και πολιτισμού.

Αντιθέτως, για τους κατοίκους της χώρας που δεν έχουν εμβολιαστεί και λαμβάνουν το πάσο μόνον για 48 ώρες μετά από αρνητικό διαγνωστικό τεστ, οι περιφερειάρχες των πιο εύπορων περιοχών της Ιταλίας ζητούν μείωση της δυνατότητας ελεύθερης μετακίνησης σε κλειστούς χώρους.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να κρατηθεί υπό έλεγχο η μετάδοση του ιού και να παρακινηθούν και άλλοι πολίτες, που έως τώρα είχαν επιφυλάξεις, να εμβολιαστούν, λένε οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος των υπεύθυνων των ιταλικών περιφερειών είναι να αποφευχθεί το γενικευμένο κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων και να μην ανακοπεί η οικονομική ανάκαμψη στις περιοχές τους.

Ο υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, τέλος, σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο της Rai, τόνισε: «η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς. Τώρα θα πρέπει να αναρωτηθεί αν χρειάζεται να γίνει το ίδιο και με τις κατηγορίες εργαζομένων που είναι σε διαρκή επαφή με το κοινό, όπως η αστυνομία, οι καραμπινιέροι, ο στρατός και όσοι απασχολούνται σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις».