Ιταλία: Οργή της δεξιάς για τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών

Ιταλία: Οργή της δεξιάς για τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών

Ο ηγέτης της Λέγκας Matteo Salvini, ο επικεφαλής του συνασπισμού της ιταλικής κεντροδεξιάς, επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχώρησαν σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών με αφορμή την επίθεση εναντίον του πρώην πράκτορα Sergei Skripal στη Βρετανία.

«Το μποϊκοτάρισμα της Ρωσίας, η ανανέωση των κυρώσεων και η απέλαση διπλωματών δεν επιλύουν τα προβλήματα, τα επιδεινώνουν», έγραψε ο Salvini σε ένα μήνυμά του στο Twitter.

Τουλάχιστον 18 χώρες έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής ότι θα απελάσουν δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες. Η απερχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας διέταξε και αυτή την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, μια απόφαση που προκάλεσε την οργή της ακροδεξιάς συμμάχου του Salvini, Giorgia Meloni, της ηγέτιδας των Αδελφών της Ιταλίας.

«Απαράδεκτο που μια υπηρεσιακή κυβέρνηση απέλασε δύο εργαζόμενους στη ρωσική πρεσβεία» αντέδρασε η Meloni, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «δουλοπρέπεια» απέναντι σε άλλα κράτη. "Ευτυχώς, πολύ σύντομα δεν θα είναι πλέον σε θέση να βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της Ιταλίας», πρόσθεσε.

Πέρσι, η Λέγκα υπέγραψε μια συμφωνία συνεργασίας με την Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Putin, αλλά έχει διαψεύσει κατ'' επανάληψη τις κατηγορίες ότι έλαβε χρήματα από τη Μόσχα για να τα χρησιμοποιήσει στις προεκλογικές εκστρατείες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP