Ιταλία: Εξάωρη απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ στο Μιλάνο λόγω νέφους

Ιταλία: Εξάωρη απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ στο Μιλάνο λόγω νέφους

Η τοπική αυτοδιοίκηση της ιταλικής συμπρωτεύουσας αποφάσισε εξάωρη απαγόρευση της κίνησης των ΙΧ αυτοκινήτων, στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου, λόγω νέφους.

«Οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι υψηλές τιμές των ρύπων είναι πιθανόν να μην περιορισθούν ούτε κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες», αναφέρει ο δήμος του Μιλάνου, σε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί την λογική της όλης απόφασης. Μέχρι την πρωτοχρονιά, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρό και λεωφορεία, για όλη την ημέρα, πληρώνοντας μόνον 1,50 ευρώ.

Στην Ιταλία, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστα υψηλές και οι βροχοπτώσεις εξαιρετικά περιορισμένες. Θεωρείται πιθανό ανάλογο μέτρο να υιοθετηθεί και από σειρά μικρότερων δήμων, στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Παράλληλα, και στην Ρώμη, ο ειδικός επίτροπος Πάολο Τρόνκα -ο οποίος και αντικατέστησε τον παραιτηθέντα δήμαρχο Ινιάτσιο Μαρίνο- μελετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, για κάποιες ημέρες, δεδομένου του ότι το μέτρο με τα «μονά ζυγά» στην κυκλοφορία των ΙΧ, το οποίο επιβλήθηκε τις περασμένες ημέρες, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ