Ισραήλ: Δύο νεκροί σε επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι

Ισραήλ: Δύο νεκροί σε επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι

Ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα δύο ανθρώπους στο ισόγειο ενός κτιρίου γραφείων στο Τελ Αβίβ σήμερα, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, διαπράττοντας μια επίθεση η οποία αύξησε σε 16 τον αριθμό των Ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως και 84 Παλαιστίνιοι, στο κύμα βίας το οποίο καταγράφεται τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανέφερε πως ο δράστης της επίθεσης τραυματίστηκε και έχει συλληφθεί, ενώ διευκρίνισε ότι επιτέθηκε σε πιστούς οι οποίοι συγκεντρώνονταν για την απογευματινή προσευχή σε ένα κατάστημα το οποίο πωλεί θρησκευτικά είδη για εβραίους και λειτουργεί και ως συναγωγή, στο ισόγειο του κτιρίου. Ακόμη ένα πρόσωπο τραυματίστηκε, ανέφερε η ίδια εκπρόσωπος.

Το ένα από τα θύματα ήταν περίπου 20 ετών και πέθανε επιτόπου, ενώ το δεύτερο, ένας άνδρας περίπου 50 ετών, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Η αστυνομία του Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι 48 από τους 83 Παλαιστινίους και τον έναν Ισραηλινό Άραβα που έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες σκοτώθηκαν αφού διέπραξαν, ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν, επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, κυρίως με μαχαίρια, και οι υπόλοιποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι κατηγορίες από μέρους Παλαιστινίων ότι το Ισραήλ προσπαθεί να μεταβάλει το στάτους κβο σε έναν χώρο λατρείας, το Όρος του Ναού (ή Χαράμ αλ Σαρίφ, «Ευγενές Βουνό», όπως το αποκαλούν οι μουσουλμάνοι), όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Άκσα, αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα της βίας.

Οι εκδηλώσεις λατρείας μη μουσουλμάνων απαγορεύονται γύρω από το τέμενος αλ Άκσα και οι αρχές του Ισραήλ λένε πως αυτό δεν θα αλλάξει. Όμως η αύξηση των επισκέψεων εκεί τα τελευταία χρόνια από εβραίους πιστούς και υπερεθνικιστές εβραίους πολιτικούς κάθε άλλο παρά συνέβαλε να πειστούν οι Παλαιστίνιοι για την ειλικρίνεια των προθέσεων που εκφράζουν οι ισραηλινές αρχές.

Νωρίτερα σήμερα τρεις Παλαιστίνιες αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Στρατιωτικοί τις συνέλαβαν και ανέφεραν ότι πάνω τους βρέθηκαν τρία μαχαίρια.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία ο δράστης της επίθεσης είναι ένας Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, 24 ετών.

Στο κτίριο γραφείων όπου διαπράχθηκε η επίθεση βρίσκονται τα γραφεία του ρωσικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου RT.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ