Ισραήλ: Δύο άτομα σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Δύο άτομα σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν μια ηλικιωμένη Παλαιστίνια η οποία, σύμφωνα με τον στρατό, επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό της στη Δυτική Όχθη, ενώ ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και ένας δεύτερος καταζητείται αφού τραυμάτισε με μαχαίρι έναν Ισραηλινό πολίτη.

Τα νέα επεισόδια έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά βίαιων ενεργειών που συνεχίζονται εδώ και πέντε εβδομάδες στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι οποίες πυροδοτήθηκαν εν μέρει από την οργή των μουσουλμάνων για την εντεινόμενη παρουσία Εβραίων πιστών στην ιερή --και για τις δύο θρησκείες-- Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ. Έντεκα Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις με μαχαίρια ή με άλλα όπλα. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και 42 που φέρονται ότι είχαν διαπράξει ή σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις. Πολλοί από τους Παλαιστίνιους ήταν έφηβοι.

Σήμερα, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, μια Παλαιστίνια ηλικίας 72 ετών επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του στρατού, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο που, λίγο αργότερα, ανακοίνωσε τον θάνατό της.

Γιατροί της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου είπαν ότι η 72χρονη δέχτηκε 15 πυροβολισμούς.

Στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σκοτώθηκε από τον στρατό ένας Παλαιστίνιος 23 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, της οργάνωσης που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα. Το θύμα, ο Σαλάμα Άμπου Τζαμάα, χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ταραχών στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, ενώ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν για σήμερα διάφορα παλαιστινιακά πολιτικά κινήματα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου, στον εβραϊκό οικισμό Μπέιτ Ελ, ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε όταν του επιτέθηκε ένας Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι. Ο δράστης πρόλαβε να εγκαταλείψει την περιοχή και καταζητείται από τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ