Ισραήλ: 20 τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο

Ισραήλ: 20 τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από σε τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν καπνό να βγαίνει από δύο φλεγόμενα λεωφορεία–η φωτιά επεκτάθηκε από το ένα στο άλλο– στην περιοχή Ντερέχ Χεβρόνα στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ, κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Δεν ήταν αμέσως σαφές αν υπάρχουν νεκροί. Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανέφερε πως δέκα άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και πως άλλοι τραυματίες παραμένουν στο σημείο της έκρηξης. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη εργαζομένους σε συνεργεία διάσωσης, ανέφερε πως δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε πως η έκρηξη οφειλόταν σε τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίχαελ Ζίνγκερμαν στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ζίνγκερμαν.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά και δεν έφερε μαζί του έγγραφα ταυτότητας ανακρίνεται καθώς υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να ευθύνεται για την έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ