Ισόβια στους δυο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Ισόβια στους δυο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο Ρουμάνοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη το Δεκέμβριο του 2014.

Το Δικαστήριο έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία του δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, τον 27χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Επέβαλλε επίσης ποινή τεσσάρων ετών στο καθένα από τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Αντίθετα, τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου – δικαστές και ένορκοι – έκριναν ότι πρέπει να απαλλαγεί ομόφωνα ο 27χρονος Σταφάν Ματασαρεάνου από την κατηγορία της αντίστασης.

Με την ανακοίνωση της απόφασης οι δυο κατηγορούμενοι ξέσπασαν σε κλάματα. Από την πλευρά τους συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου συγγραφέα σχολίαζαν: «τόσο καιρό κλαίγαμε εμείς, τώρα ας κλάψουν και αυτοί».

Οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου για τους εντολείς τους και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας που όμως δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.