Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, με ανακοίνωσή της στο Ίντερνετ, για τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους στο Παρίσι.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως καμικάζι μαχητές της ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

"Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

Το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει πως οι επιθέσεις ήταν επίσης μια απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε επιθέσεις κατά της Γαλλίας

«Υπάρχουν όλα τα δηλητήρια, επομένως δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός από τους εχθρούς του Αλλάχ», είναι η προτροπή ενός από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Το βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής, προτρέπει τους μουσουλμάνους, που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν, σε ιερό πόλεμο και πραγματοποίηση επιθέσεων στη Γαλλία.

Ένας μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης, περιτριγυρισμένος από μια ομάδα μαχητών δηλώνει απευθυνόμενος προς τους μουσουλμάνους: «έχετε πάρει εντολή να πολεμήσετε τους απίστους όπου τους βρίσκετε, τί περιμένετε λοιπόν; Υπάρχουν όπλα και αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα και στόχοι που μπορούν να πληγούν».

Σύμφωνα με στελέχη της Γαλλικής αστυνομίας εκατοντάδες δυτικοί πολίτες έχουν ενταχθεί και πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σύμφωνα με στοιχεία μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον 500 Βέλγοι πολίτες πολεμούν στη Συρία στρατολογημένοι από την τρομοκρατική οργάνωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ